wartos

Salila epidemi, pikeun ngajaga kaséhatan urang, urang kedah nganggo masker nalika badé kaluar. Janten, kumaha urang kedah milih masker pikeun nyegah virus?

Topéng katun ngandelkeun lapisan lawon katun pikeun ngahontal fungsi ngahalangan sareng nyaring. Éta ngan ukur tiasa ngahalangan partikel ukuran rambut sareng pemanasan, tapi éta henteu tiasa ngahalangan partikel sareng virus anu hadé.

Topéng anu tiasa dianggo biasana didamel tina lawon anu henteu dianyam, anu ngan ukur dianggo di lingkungan médis anu biasa. Pangaruh nyaring rada kuat tibatan kaén katun. Éta tiasa nyegah lebu, sari, partikel ageung sareng floc ngapung anu sanés, jsb.

Topéng bedah médis tiasa ngahalangan sumebarna titisan ku pangaruh tina ngahalangan cai, nyerep Uap, sareng nyaring. Pangaruh meungpeuk langkung saé tibatan darajat panyalindungan topéng topéng.

Topeng pelindung propésional tiasa nyaring partikel leutik, épék nyaring saé ku pangaruh fit raray anu saé, sapertos topéng N95. Ayeuna, éta alat panyalindungan virus anu paling épéktip ayeuna.

Ayeuna, dina nyanghareupan panularan virus, urang kedah milih topéng anu leres pikeun ngajagi na langkung saé. Urang kedah nganggo topéng nalika kaluar.

Dina kasus anu teu diperyogikeun, urang kedah kaluar kirang, anu henteu ngan ukur ngajaga kasihatan urang, tapi ogé ngirangan jumlah baraya sareng rerencangan anu sumping.

Pamakéan masker anu leres sareng pangirangan kaluar bakal ngajantenkeun masarakat urang langkung sauyunan.


Pos waktos: Okt-29-2020